България е суверенна държава и в съответствие с Конституцията и

...
България е суверенна държава и в съответствие с Конституцията и
Коментари Харесай

Премиерът Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост

България е суверенна страна и в сходство с Конституцията и законите на страната държавното управление няма да допусне потреблението на националната територия за терористични и враждебни дейности, които основават опасности за репутацията на страната и сигурността на българските жители.

Това е безапелационната позиция на министър-председателя Гълъб Донев, изразена по отношение на гърмежа на Кримския мост.

Преди началото на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи през днешния ден министър председателят Донев съобщи пред публицисти, че България няма съучастничество в подготовката на гърмежа на Кримския мост, няма и такова обвиняване, отправено публично от съветската страна. Министър-председателят означи, че още в неделя е разпоредил на ДАНС да извърши инспекция в резултат на появили се в медиите изявления. Премиерът Гълъб Донев добави, че прокуратурата е известена за инспекцията, която се прави, както и че за резултатите от нея ще бъдат осведомени способените органи, имащи отношение към случая.

Министър-председателят насочи зов към медиите да разясняват тематиката с отговорност, защото тя основава опасности за националната сигурност на страната ни. „ Темата за така наречен „ българска диря “ по случая с камиона е в медийни изявления и моля към Вас за отговорност, тъй като потреблението на това фразеология допуска съучастничество “, добави министър председателят Гълъб Донев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР