България е страната с най-нисък икономически растеж от новите членки

...
България е страната с най-нисък икономически растеж от новите членки
Коментари Харесай

Доходите в България крайно ниски, 44 години ни делят от Европа

България е страната с най-нисък стопански напредък от новите членки в Европейски Съюз. Като прибавим към това и инфлацията се оказва, че още 44 години ще са нужни на България, с цел да доближи междинните за Европа темпове на развиване, написа Флагман. 

``
реклама

Това са част от главните заключения от Годишния отчет за икономическото развиване и политики в България за 2019 година Института за стопански проучвания при Българска академия на науките. Данните демонстрират още, че икономическият напредък на брутния вътрешен артикул /БВП/ е 3,1 % през 2018 година

Според откривателите, този ритъм на стопански напредък, значи, че доближаването със междинния приход на глава от популацията на Европейски Съюз остава надалеч в бъдещето.

" Тези темпове, които реализираме, са извънредно незадоволителни ", разяснява доцент доктор Виктор Йоцов от Института. Той предвижда, че ще има леко закъснение на икономическия напредък през 2019 година, а вероятно той може да се възвърне през идната година. България купува артикули главно от Германия, Русия, Китай, Италия и Турция. Тези пет страни образуват 42 на 100 от вноса в страната.

Причината за тези резултати се крие във обстоятелството, че основата нужда на българина е от потребителски артикули и българското произвеждане не съумява да задоволи потребностите на потребителите и се постанова да се внасят такива артикули, написа Днес.

" България се затвърждава като експортьор най-вече на артикули с ниска добавена стойност - главно първични материали ", добави гл. ас. доктор Недялко Несторов. От Института за стопански проучвания при Българска академия на науките акцентират в рекомендациите на отчета си, че значимото за българската стопанска система е да реализира дълготраен и дълготраен стопански напредък от най-малко 5 % годишно.

Според Института единствено това би осигурило по-осезаем напредък на приходите и благосъстоянието. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР