България е страната, която даде най-много жертви на глава от

...
България е страната, която даде най-много жертви на глава от
Коментари Харесай

Проучване: Странно съвпадение между путинистите и антиваксърите в България

България е страната, която даде най-вече жертви на глава от популацията в международен мащаб, само че към момента мнозина не имат вяра даже, че има вирус.

Когато се разясняват настройките на българите към войната в Украйна, би трябвало да се имат поради мощните благосклонности към Русия през последните 15-20 години. Последното огромно международно изследване от 2019 година на Pew cheritable trust демонстрира, че утвърждението към Русия в България е 73% - най-високото от всичките 33 изследвани страни в света.

По-положително отношение е имало единствено в Украйна - 81-84% до 2011 година (след 2014 година доверието на украинците внезапно се срутва и е едно от най-ниските в Европа), написа Тихомир Безлов в разбор за " ".

Според същото изследване утвърждението към Путин в България е 62% - също най-високото от всичките 33 изследвани страни. Изследването на “Алфа рисърч " на четвъртия ден от нападението на Русия над Украйна демонстрира внезапен срив. Путин е одобряван от 32%. За първи път в България има преобладаващо отрицателно мнение към Путин - 45%.

Последните проучвания демонстрират положителна корелация сред отричането на Коронавирус вируса и имунизациите и подкрепянето на съветските тези за Украйна. Как се стига до сходни оценка.

Първият източник на данни са национални представителни изследвания на публичното мнение с въпроси за отношението към:

- ковид, ограниченията за ограничаването му и ваксините;

- риска от война в Украйна (в момента на провеждането на сондажите войната не е започнала).

Резултатите от проучванията демонстрират, че е налице мощна корелация сред тези, които отхвърлят Коронавирус вируса и имунизацията, и тези, които считат, че проектите за война в Украйна са измислици на Запада.

Втори източник на информация е разбор на обществените мрежи със профилиран програмен продукт При този метод също се открива съвпадане сред хората, които симпатизират на съветските тези, и хората, които назоваваме “антиваксъри ".

Трудно е да се оцени какви са факторите, които провокират забележителното съвпадане при тези две групи. В българските - и освен - обществени мрежи имаше спонсорирано говорене против западните ваксини. Според тайните теории имунизациите са “западно оръжие на злото ". Това е дълбока и недобре изследвана ценностна тематика, само че на повърхността виждаме странното съвпадане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР