България е сред топ 3 на страните в Европейския съюз

...
България е сред топ 3 на страните в Европейския съюз
Коментари Харесай

Как ще се промени потреблението: 54% от българите избират локално произведени стоки

България е измежду топ 3 на страните в Европейския съюз (ЕС) във връзка с каузи на хората, подготвени да купуват повече местни артикули за по-отговорно ползване. 54% от българите са подготвени да разчитат повече на локалното произвеждане, като по този индикатор сме на второ място дружно с Португалия и след Италия, където това важи за 60 на 100 от хората.

Това демонстрират изчисленията в изданието " Обсерватория " за 2020 година на групата BNP Paribas Personal Finance. В него са включени мненията на над 14 000 души от 15 европейски страни.

" Въпреки, че то беше извършено преди Ковид-19 рецесията, някои от главните заключения предсказаха бъдещето и могат да бъдат отнесени към днешната обстановка. Над 14 000 души от 15 европейски страни, измежду които и България, обявиха, че съгласно тях Земята е в заплаха и с цел да я спасим ще би трябвало да променим държанието си и да бъдем по-отговорни консуматори ", показват от компанията.

Според проучването българите са преди всичко в Европейски Съюз и що се отнася до мнението, че са нужни старания в посока построяването на законодателство, което да пази околната среда. 40% от интервюираните у нас хора считат, че виновното ползване и отбраната на околната среда ще бъдат наложени със закони. За Европейски Съюз междинното равнище е 31%.

По-голямата част от българите показват, че сами са взели решение да използват отговорно. Такова мнение са споделили 68% от интервюираните.

Този индикатор е непосредствен до междинния за Европейски Съюз. Най-много хора одобряват виновното ползване като идея в Португалия - 83%. Друга забавна цифра е, че 92% от българите се дефинират като виновни консуматори.

" В дълготрайна вероятност множеството европейци имат вяра, че виновното ползване ще бъде наложено от самите консуматори. Това мнение се споделя от 35% от участниците в изследването. Само 25% от българите споделят увереността, че потребителите ще трансформират навиците си сами до момента в който 64% от унгарците са на тази позиция, което е най-високото равнище в Европейски Съюз ", показват от BNP Paribas.

От друга страна 34% от европейските жители са на мнение, че смяната в потребителските привички ще бъде наложена с налози. Според тях възприемането на правилото " Който замърсява, заплаща " ще бъде най-ефективно за спасяването на Земята.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР