България е сред страните в Европейския съюз, в която учениците

...
България е сред страните в Европейския съюз, в която учениците
Коментари Харесай

България е сред страните в ЕС, в която учениците прекарват най-малко време в училище

България е измежду страните в Европейския съюз, в която учениците прекарват минимум време в учебно заведение. Данните са от доклад на европейската просветителна мрежа " Евридика ".

Изследването опровергава изказванията, че българските възпитаници са претрупани, поради което Министерството на образованието лимитира броя на домашните и ги забрани по време на почивка.

Реформата е недомислена и ще докара до повече концентрация, вместо да покачва автономията на учителите и на учебните заведения, считат специалисти от Института за пазарна стопанска система.

След тъжби и сигнали на родители, че децата им са претрупани, изключително с възлаганите им домашни работи, Министерството на образованието приготвя промени в Наредбата за оценяването, с които да вкара таван на домашните и да ограничи тежестта на напъните за учене и подготовката отвън клас. От Института за пазарна стопанска система опровергават пренатовареността на българските възпитаници като цитират европейски проучвания. Адриан Николов се базира на данните:

" Българските възпитаници са измежду минимум натоварените в Европа. Мисля, че само учениците в Хърватия и в Полша в границите на Европейския съюз са със сравнимо натоварване в работата в час. Други възпитаници имат по няколко хиляди часа повече в хода на своето учебно обучение. Тук приказваме за разлика в действителност в доста, доста време ".

От Института за пазарна стопанска система считат, че препоръчаният метод има редица недостатъци като най-сериозната е идентичният метод към всички възпитаници и учебни заведения, без да се регистрират самостоятелните потребности и предлага:

" Максимално доста независимост на преподавателите да структурират програмата по своите предмети, да избират просветителните способи и технологии, към дерегулация, консултиране, към слагане на фигурата на учителя като в действителност водеща в този развой ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР