България е сред страните в ЕС с най-ниска подкрепа за

...
България е сред страните в ЕС с най-ниска подкрепа за
Коментари Харесай

България с ниска подкрепа за помощта за Украйна

България е измежду страните в Европейски Съюз с най-ниска поддръжка за помощта за Украйна, излиза наяве от изследване на Евробарометър, представено от Българска телеграфна агенция.

То бе показано от Европейския парламент година преди провеждането на европейските избори. Вотът ще се състои от 6 до 9 юне 2024 година

Все отново в страните членки болшинството поддържа оказването на помощ за Украйна. Но до момента в който поддръжката в Швеция е 97 на 100, във Финландия - 96 на 100, в Нидерландия и Португалия - 95 на 100, у нас тя е 54%, а в Словакия и Гърция – по 51%.

В България и Чехия поддръжката на Европейски Съюз среща неодобрението на 39 %. В Гърция неподкрепящите европейската помощ са 46 на 100, а в Словакия - 44 на 100. Неодобрението е необятно публикувано в страните от Югоизточна Европа.

Над половината от жителите на Европейски Съюз - 54 на 100, поддържат външната политика на Европейски Съюз. В България процентите са 46.

Мнозинството от българите (57%) показва индиферентност от идните през юни следващата година избори за евродепутати.

Над половината (56 на сто) от жителите на Европейски Съюз са изразили задоволство от метода, по който демокрацията работи в тяхната страна. Удовлетворение по същия въпрос показват едвам 35 на 100 от българите, до момента в който 62 на 100 са неудовлетворени.

Общо 60 на 100 от българите и 70 на 100 от останалите в Европейски Съюз са удовлетворени от свободата на словото,.

52 % у нас обаче не са задоволени от свободата и честността на изборите.

56% от хората в България са недоволни от върховенството на закона, а 62 на 100 - от политическите партии.

Над половината от българите (53 на сто) са недоволни от битката с дезинформацията, а 60 на 100 - от дейностите против корупцията.

Според проучването европейците не са удовлетворени от ограниченията на национално и на европейско ниво за справяне с повишаването на живота. В Европейски Съюз приблизително недоволството от дейностите на държавните управления по тези въпроси е 65 на 100, а у нас - 81 на 100. Над половината (57 на 100 в Европейски Съюз и 61 на 100 у нас) са недоволни от ограниченията, предприемани на нивото на Европейски Съюз.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР