България е сред страните с най-висока заболеваемост и смъртност от

...
България е сред страните с най-висока заболеваемост и смъртност от
Коментари Харесай

България сред първенците по заболеваемост и смъртност от КОВИД в света

България е измежду страните с най-висока заболеваемост и смъртност от COVID-19 в света. Това установи отчет на Сметната палата за реакцията на страната ни по време на пандемията.

От там показват, че за неприятния резултат спомага неналичието на ефикасна имунизационна акция - без значение от достатъчните количества и благоприятни условия за свободен избор на ваксина, страната регистрира муден развой на имунизиране и едвам към 30 % ваксинално покритие.

Одитът на сметната палата взима поради интервала от 1 февруари 2020 година до 31 декември 2021 година

В същото време от Сметната палата показват, че при строгите противоепидемични ограничения при започване на пандемията у нас, е реализирано доста по-ниско ниво на изключителна смъртност в България в съпоставяне със междинната за Европейски Съюз.

Отчетените от Министерство на здравеопазването разноски за попречване на разпространяването и лекуването на COVID-19 са общо към 1,4 милиарда лв., като почти 50% от средствата са разходвани за поддръжка на личния състав.

За ваксини са дадени над 238 млн. лв., а за лекарствени артикули – близо 167 млн. лв.. Извършените разноски по Националния проект за имунизиране са 850 хиляди лв..
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР