България е сред страните с най-много жени военнослужещи в НАТО.

...
България е сред страните с най-много жени военнослужещи в НАТО.
Коментари Харесай

България е сред страните с най-много жени военнослужещи в НАТО


България е измежду страните с най-вече дами военнослужещи в НАТО. Към момента дамите военнослужещи във Водоснабдителна система са 4606, което съставлява 17% от общия тип военнослужещи.

„ Това е един от най-високите проценти измежду страните-членки на НАТО. Може би сме на второ или трето място по брой военнослужещи дами в армията “, сподели служебният министър на защитата Георги Панайотов, представен от БГНЕС.

На управителни длъжности – пълководец, заместник-командир, шеф и заместник-началник – са назначени 697 дами военнослужещи, което е 10% от общия брой командни длъжности във въоръжените сили.

„ Жени военнослужещи се назначават освен във военните формирования на нашата войска, само че и многонационалните формирования в интернационалните организации на територията на страната, каквото се явява, пълководец на народен мобилен модул по информационната и осведомителна система на НАТО. Командирът на това формирование е жена “, съобщи министър Панайотов.

Във висшите военни образователни заведения също има командири дами. Такъв е образецът с Висшето военноморско учебно заведение във Варна, където командирът на курсантския батальон също е жена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР