България е сред страните, които напредват бързо в замяната на

...
България е сред страните, които напредват бързо в замяната на
Коментари Харесай

България напредва в замяната на цигарите с бездимни алтернативи

България е измежду страните, които напредват бързо в замяната на цигарите с другите възможности с понижена щета, а българите са отворени към нововъведенията в тютюна и никотина.

Заключенията са на Томазо Ди Джовани, вицепрезидент „ Международни връзки “ на Филип Морис Интернешънъл, който се срещна с български публицисти във връзка 5 години IQOS в България.

„ Близо 10% от българските пушачи към този момент са минали на артикул, който е по-добър избор за тях от цигарите. Според мен това е незабравим триумф “,

изясни информационният специалист, който в последните години работи интензивно по основаването на схващане за трансформацията на тютюневата компания.

Визията за бъдеще без пушек на Филип Морис Интернешънъл към този момент е необятно публикувана на близо 70 пазара в света, а задачата е до 2025 година те да станат 100, потребителите на бездимни други възможности да са над 40 милиона и по този метод пушенето да стане отживялост. По отношение на бързината на разпространяване на новите артикули, страната ни се намира по средата, сочат данните на компанията.

„ В България нововъведенията се одобряват добре, и резултатите до момента са в действителност забележителни, само че темпът е малко по-бавен спрямо други страни.

Например в Рим, моят роден град, 25% или една четвърт от пушачите към този момент са минали на бездимните ни други възможности. В Атина обстановката е почти същата. В някои страни като Япония и Обединеното кралство, една трета от пушачите към този момент са минали на бездимни други възможности “, показа Ди Джовани.

Именно в Япония е максимален броят на отказали се пушачи с  помощта на по-малко нездравословни други възможности.

Една трета от японците, употребяващи цигари, са минали на устройства с нагряване, а резултатите от това не закъсняха

и във връзка с здравната статистика, стана ясно по време на презентацията на Ди Джовани. Миналата година изследване в страната сподели фрапантно понижение на хоспитализациите от болести, свързани с тютюнопушенето, откогато бездимните други възможности са на пазара и всеобщо замениха цигарите. 

Пълната подмяна на цигарите с други възможности с понижена щета ще настъпи по друго време в обособените страни. По-бързият ритъм на смяната зависи от публичните политики и представителите на здравната общественост, които също могат да изиграят своята роля, споделя още шефът „ Международни връзки “ на Филип Морис Интернешънъл. Според него в страни като Япония и други, които поддържат намаляването на вредата, след 10-15 години цигарите могат да бъдат спомен от предишното. България също има късмет да се подреди в позитивната статистика.

„ Промяната от 10% само за няколко години в България в действителност е приказен резултат, само че може да се направи и повече, в случай че всички подкрепяме този развой.

България е пионер във връзка с въвеждането на прогресивно законодателство и нововъведенията в никотина и тютюна се одобряват добре. Ако бъдат положени още малко старания и има социална поддръжка, страната може да стане една от първите в Европа, в които цигарите ще бъдат сменени от по-малко нездравословни други възможности. Това е изцяло допустимо да се случи в България “, отбелязва Томазо Ди Джовани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР