България е сред по-слабо засегнатите държави в Европейския съюз (ЕС)

...
България е сред по-слабо засегнатите държави в Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

Малко съкратени у нас заради COVID-19

 България е измежду по-слабо засегнатите страни в Европейския съюз (ЕС) що се отнася до загубата на работни места и на работни часове през второто тримесечие на годината поради коронакризата. Това демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат, представени от Pariteni.bg.

По-малко от 10% от работещите в България са били краткотрайно освободени или с понижено работно време. Между 2 и 3,5% са изгубили работата си.

По отношение на чиновниците с понижено работно време в България те са под 10%, както в Унгария, прибалтийските страни, Финландия и Швеция. С над 25% са Италия, Ирландия и Гърция. Процентът в Испания, Франция, Австрия и Словакия е сред 20 и 25.

Най-малко хора са изгубили работата си в Гърция, Хърватия, Полша и Словакия - под 2%. България е в идната категория с Франция, Румъния и други Най-засегната още веднъж е Испания - с над 6,5%.

В Европейски Съюз нискоквалифицираните служащи са най-застрашени и от краткотрайно освобождение или понижаване на работните часове и от загуба на работното място, спрямо по-висококвалифицираните служащи и чиновници, демонстрират данните.

Риск да изгубят работата си имат и краткотрайно заетите и младите сред 16 и 24 години. В България този риск е сред 0,02 и 0,04 пункта по канара от 0 до 1 и е измежду най-ниските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР