България е сред пет от 29 държави, регистрирали подобрение, с

...
България е сред пет от 29 държави, регистрирали подобрение, с
Коментари Харесай

Фрийдъм хаус: България е сред пет от 29 държави, регистрирали подобрения в съдебната система

България е измежду пет от 29 страни, записали усъвършенстване, с повишение на резултата в правосъдната система, се споделя в годишния отчет за страни в преход на американската фондация " Фрийдъм хаус ". Страната ни е с официално работещи избори с положителни стандарти за избиране на водачи, само че има недостатъци в отбраната на политическите права и гражданските свободи, написа " Дневник ", като цитира акценти от отчета.

Той ще бъде показан онлайн по-късно през днешния ден, ще има и полемика, афишират от фондацията. Документът мери положението на демокрацията след разпадането на така наречен социалистически блок. Наблюдават се 29 страни от Централна Европа до Централна Азия.

В ход е геополитическо пренареждане, ускорено от войната на в Украйна и преодоляването на Нагорни Карабах от Азербайджан, се споделя още в отчета, в който се преглеждат събитията от 2023 година Авторите акцентират, че демократичното ръководство е в крах за 20-а поредна поредна година, а спадът е по-интензивен от подобренията в европейските демокрации.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР