България е сред най-осъжданите държави в Европа за нарушаване на

...
България е сред най-осъжданите държави в Европа за нарушаване на
Коментари Харесай

България е сред най-осъжданите държави пред съда в Страсбург

България е измежду най-осъжданите страни в Европа за нарушение на съществени човешки права. Това демонстрира статистиката на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, оповестена в четвъртък. В отрицателната ранглиста за 2020 година България се намира на шеста позиция след Русия, Турция, Украйна, Румъния и Азербайджан.

Всичките страни преди нашата са със доста по-голямо население. Ако статистиката се преглежда като брой неоправдателни решения на глава от популацията, България безапелационно излиза преди всичко.

През предходната година най-вече неоправдателни присъди са произнесени против Русия – 173 (1.2 присъди на милион души). На второ място е Турция с 85 присъди (една присъда на милион души население). България е с 35 неоправдателни решения, което прави по цели пет такива на милион души население.

Това са тройно повече осъждания против управляващите в София по отношение на 2019 година, когато неоправдателните решения на съда са били единствено 13. През 2018 година отрицателните решения против страната отново били по-малко – 27.

През 2020 година съдът в Страсбург е издал най-вече неоправдателни решения за нарушавания на правото на обективен развой, правото на независимост и сигурност, както и за нарушавания на възбраната за мъчения и нечовешко връзки. Това са данните за цяла Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР