България е сред малкото европейски държави постигнали 20% намаление на

...
България е сред малкото европейски държави постигнали 20% намаление на
Коментари Харесай

Спад от 20% на тежко ранените при катастрофи за последното десетилетие у нас

България е измежду дребното европейски страни постигнали 20% понижение на тежко ранените при пътнотранспортни катастрофи през последното десетилетие.

Това заяви заместник-председателят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева по време на годишните награди на Автомобилната федерация на България.

По предварителни данни единствено 9 страни са постигнали заложената общоевропейска цел на десетилетието за понижение от 20% на броя тежко ранени при ПТП, една от които е България.

" Това не е мотив за наслада и утешение, тъй като продължаваме да имаме недопустимо високи равнища на пътния травматизъм. Но въпреки всичко е наклонност, която би трябвало да бъде регистрирана и по-важното: надградена през идващото десетилетие ", акцентира Анжелина Тотева.

По думите ѝ страната ни потегля от доста високи равнища и са нужни още доста старания за реализиране на нужната резистентност на предприеманите ограничения.

" Хората постоянно ще позволяват неточности на пътя и е обща отговорността на институциите да вземат всички ограничения за смекчаването на следствията от тях. Това значи по-щадяща инфраструктура, механически изправен автопарк и вярно готови участници в придвижването. Заедно с всичко това обаче постоянно основен фактор ще бъде държанието на хората, по тази причина е толкоз значимо да стигнем до съзнанието им и да ги накараме да бъдат по-внимателни и по-отговорни ", добави още заместник-председателят на ДАБДП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР