България е сред изненадите в новата класация DQL Index 2020Цифровото

...
България е сред изненадите в новата класация DQL Index 2020Цифровото
Коментари Харесай

Дават ни висока оценка по цифрово качество на живот

България е измежду изненадите в новата ранглиста DQL Index 2020

Цифровото качество на живот се дефинира от основни интернет индикатори
(снимка: DQL Index 2020 / Surfshark)

България се подрежда на 26-то място в света съгласно показателя за цифрово качество на живот – DQL Index 2020, изготвян от компанията Surfshark. Изследването обгръща 81% от международното население, или 6,3 милиарда души.

Изследователите мерят цифровото качество на живот по пет съществени индикатора: досегаемост на интернет, качество на интернет, е-инфраструктура, е-сигурност, е-правителство.

Страната ни се откроява от тълпата в DQL Index 2020 – тя е измежду 13 страни, които надвишават предстоящото цифрово качество на живот, като обезпечават по-високи равнища на електронна сигурност и по-достъпна интернет връзка, в сравнение с се чака от равнището на Брутният вътрешен продукт.

България е измежду първите 10 страни в международен мащаб, които имат най-достъпен интернет. Освен това в Източна Европа единствено Полша има по-достъпен интернет от нас, сочи анализът.

Що се отнася до качеството на интернет, България се подрежда на 19-о място. Тя надминава развити страни като Франция, Германия и Обединеното кралство.

Електронната сигурност е мощно напреднала в България, обявиха от Surfshark. Страната ни е на 22-ро място във връзка с електронната сигурност и е по-добре готова за хакерски атаки от Съединени американски щати, Канада и Сингапур.

В съпоставяне със своите съседи – Гърция и Румъния, България се подрежда по-високо място в показателя за 2020 година Гърция заема 37-а позиция, до момента в който Румъния е на 39-о място.

Изследването тази година регистрира въздействието на епидемията от COVID-19 върху качеството на интернет, наред с останалите фактори фактори, които дефинират цифровото качество на интернет, включително досегаемост на интернет, е-управление, е-сигурност и е-инфраструктура.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР