България е сред 9-те страни членки на ЕС, които днес

...
България е сред 9-те страни членки на ЕС, които днес
Коментари Харесай

България не подписа европейска декларация в защита на ЛГБТИК-общността

България е измежду 9-те страни членки на Европейски Съюз, които през днешния ден не подписаха за продължение на напредъка в областта на човешките права на ЛГБТИК-общността в Европа.

Това заяви в отговор на питане на Клуб Z Давид Йорденс – представител на неофициалните препоръки, проведени от ротационното белгийско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Освен от България документът не е подписан от Унгария, Словакия, Чехия, Румъния, Литва, Латвия, Хърватия и Италия. Прави усещане, че единствено една от тези страни не е от някогашния социалистически лагер.

Тези страни могат да се причислят на по-късен стадий и упованията са множеството да го създадат, означи Давид Йорденс.

Белгийското председателство бе хазаин на конференция на високо ниво в Брюксел, отдадена на ЛГБГИК-общността. Тя бе под надслова „ Съюзи и политика на гордостта: Към съюз на единството “ и бе извършена на Международния ден за битка с хомофобията, бифобията, трансфобията и интерсексофобията.

Насилието против тази общественост в Европа нараства, акцентираха участниците. От направено изследване излиза наяве, че хората с нетрадиционна полова ориентировка от ден на ден биват подлагани на тормоз и принуждение. Най-тежко наранени са младите, транссексуалните и интерсексуалните.

Страните членки на Европейски Съюз бяха призовани да засилят правната отбрана и да признаят главните права на ЛГБТИК-хората. Трябва да бъде обезпечено недискриминирането въз основа на половата еднаквост, половите характерности и половата ориентировка.

На хомосексуалните двойки би трябвало да бъде даден юридически статут, като се ползват решенията на Съда на Европейски Съюз.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР