България е съобщила на Европейската комисия, че у нас няма

...
България е съобщила на Европейската комисия, че у нас няма
Коментари Харесай

В България няма санкционирани руснаци, искали гражданство срещу инвестиции

България е съобщила на Европейската комисия, че у нас няма съветски жители, обхванати от глобите на Европейски Съюз , които да са поискали българско поданство против вложения . Това заяви пред комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Моника Мосхамер от правния отдел на Европейска комисия.

Тя означи, че Европейска комисия се е свързала с нашата страна, Кипър и Малта поради упованието да не се дава поданство против вложения на жители на Русия и Беларус, наранени от европейските наказания, въведени поради войната в Украйна. Мосхамер добави, че управляващите в Кипър са съобщили, че са лишили предоставеното кипърско поданство против вложения на деветима съветски вложители и 49 членове на техните фамилии, обхванати от глобите. В Малта е било отнето поданството на двама руснаци, един от които е глобен от Европейски Съюз, а вторият - от Съединени американски щати.

Според Европейска комисия даването на поданство против вложения не дава отговор на европейското законодателство , означи Мосхамер.

По въпроса с даването на право на престой против вложения към момента има опасения, че жители на Русия и Беларус могат да се възползват. Това уточни Йоханес Люкнер от дирекцията на Европейска комисия по въпросите на миграцията. Той добави, че няколко страни от Европейски Съюз обмислят да прекратят тези благоприятни условия. По неговите думи комисията чака право на престой да не бъде обезпечавано за съветски и беларуски жители , които поддържат войната в Украйна по някакъв метод.

" Препоръчваме страните да прекратят даването на право на престой против вложения за всички жители на Русия и Беларус ", разясни Люкнер. Той показа данни, съгласно които 13 страни от Европейски Съюз са отказали право на престояване на жители на Русия и Беларус , обхванати от глобите.

Люкнер добави, че 11 страни в Европейски Съюз са прекратили опциите за даване на право на престой за всички жители на Русия и Беларус.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР