България е с най-ниските почасови разходи за труд в Европейския

...
България е с най-ниските почасови разходи за труд в Европейския
Коментари Харесай

Евростат: Разходите за труд в България са 7 евро на час, 5 пъти по-малко от средното за ЕС

България е с най-ниските почасови разноски за труд в Европейския съюз – 7 евро, а Дания с най-високи – съвсем 47 евро. Това сочат най-новите данни на Евростат. През 2021-а година междинните почасови разноски за труд в цялата стопанска система се правят оценка на 29,1 евро в Европейски Съюз и 32,8 евро в Еврозоната.

Средните почасови разноски за труд в Европейския съюз са със обилни разлики сред обособените държави-членки, като най-ниските стойности на тези разноски за труд с изключение на в България, са регистрирани в Румъния (8,5 евро), а измежду най-високите, наред с Дания, са също Люксембург (43 евро) и Белгия (малко над 41 евро). В съпоставяне с 2020-а година почасовите разноски на равнище стопанска система са се нараснали приблизително с 1,7 на 100 в Съюза и с 1,2 % в Еврозоната.

Най-голямо нарастване в Еврозоната е записано в Литва – 12,5 на 100, а измежду страните отвън нея отличник е България с 9,1 на 100 нарастване на почасовите разноски за труд, изразени в национална валута. Двата съществени съставния елемент на разноските за труд са заплатите и други заплащания на работодателите, да вземем за пример социално-осигурителните.

В разбора на Евростат се показва, че през 2021-а година множеството държави-членки усилиха валидността на схемите за подкрепяне, които бяха въведени през 2020-а година, с цел да облекчат въздействието на пандемията КОВИД-19 върху предприятията и работещите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР