България е с най-голям дял на недоверие към ваксините. Имаме

...
България е с най-голям дял на недоверие към ваксините. Имаме
Коментари Харесай

Защо българите не искат да се ваксинират?

България е с максимален дял на съмнение към имунизациите. Имаме доста работа във връзка с осведомление на популацията и против подправените вести. Това съобщи пред Българска национална телевизия здравният специалист Момчил Баев.

Според изследване на Галъп към една пета от пълнолетните българи към този момент са изцяло имунизирани. Друга една пета – още не са, само че споделят, че ще го създадат и немалка част от тях евентуално отсрочват имунизацията след прекарано заболяване. Има обаче и 45%, които нито са се ваксинирали, нито имат намерение да го създадат. Сред тях личат най-много млади и представители на гетоизираните и маргинализираните общности. Има и към една десета, които не съумяват или не желаят да отговорят на въпроса за имунизирането.

"Нашето опазване на здравето е ориентирано повече в лекуване, а не в предварителна защита. Трябва да се работи и влага повече в предварителна защита на болесттите и ваксинопрофилактика ", разкри здравният специалист.

Ангел Стойков, ръководител на Студентския съвет в УНСС счита, че подправените вести и това, че младите не попадат в рисковите групи са част от аргументите за ниския дял ваксинирани.

Според студента, имунизираните са публично виновни, а положителните образци да се демонстрират: "Ваксинацията не е нещо рисково, това ще ни върне присъствените лекции и естествения живот. "

"Информационната РНК не живее в организма на индивида, тъй че няма по какъв начин след имунизация да има дълготрайни последици ", разкри Момчил Баев.

"Фалшивите вести избуяха след появяването на имунизациите. Антиваксърите бяха заглушени на Запад, до момента в който тук се дава публичност ", сподели още той.

Според Ангел Стайков младите би трябвало да се ваксинират осъзнато, а не поради избрани богатства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР