България е разграден двор. Тук големите вериги са монополи и

...
България е разграден двор. Тук големите вериги са монополи и
Коментари Харесай

Бойко Синапов: Нека поне един контролен орган излезе пред хората и гарантира за качеството на внасяните у нас храни

България е разграден двор. Тук огромните вериги са монополи и внасят от Европа артикули, които там не са мечтани. 

Това разяснява пред Нова тв Бойко Синапов.  

Млечните артикули са подобен образец. Много хора са ми се оплаквали, че са купили сирене, което се разтяга като масло да вземем за пример. Къде са контролните органи? Нека най-малко един надзорен орган в България излезе и каже, че всичко, което влиза в страната ни е качествено и по български стандарт. Всичко това, което става, би трябвало да бъде прекъснато, разяснява той.

Аз като български производител съм мачкан от нашите магазини, ние като производители нямаме право да продаваме в магазинните вериги, а в България се внасят всевъзможно артикули, нискокачествени. Те, в случай че са висококачествени, няма по какъв начин да влязат евтино в България, уточни той.



Това продължава от доста години у нас. Тези артикули са с ниско качество,  а някои са и рискови. За месните артикули ние нямаме информация. Нашия консуматор е грубо заблуждаван, изрично го декларирам. Продукцията на българските производители не се изкупува или в случай че се изкупува, то е по цени на огромните вериги. Къде по света има такова нещо. Говорим за понижаване на надценката. Ами в случай че би трябвало и нулева надценка ще се постави, уточни той. 

Дори считам, че ще е по-добре и за производителя, и за потребителя да се махнат от страната тези огромни вериги, уточни той.

А по нашите български закони ние производителите не можем да продаваме непосредствено поради комерсиалния монопол, тъй че не знам по какъв начин ще стане това с фермерските пазари, приключи той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР