България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16. 

...
България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16. 
Коментари Харесай

България плати първата вноска за още 8 самолета F-16

България е превела първата вноска за вторите осем изтребителя F-16.  Крайният период, избран от американска страна за това заплащане, беше 15 декември.

31 110 457 лв. е първата вноска от заплащането по втория контракт, който е на стойност малко над два милиарда и 540 милиона лв., без Данък добавена стойност.  България заплати предплатено през 2019 година първите осем машини, тъй като нямаше изискваната от Съединени американски щати кредитна история за разсрочено заплащане. Вторият транш се разплаща разсрочено. Очаква се договорът да се изплаща девет години.

Служебното държавно управление одобри предходната седмица разпореждане, с което бяха оообрени допълнителни разноски по бюджета на военното министерство  в размер на 31 110 457 лева. Парите за първата вноска за придобиване на осем нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за поддръжка, аварийни елементи и образование за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР