България е пред сериозен риск от продоволствена криза. Това обявиха

...
България е пред сериозен риск от продоволствена криза. Това обявиха
Коментари Харесай

ДПС: България е пред сериозен риск от продоволствена криза

България е пред сериозен риск от продоволствена рецесия. Това оповестиха от парламентарната естрада на днешното пленарно съвещание в декларация от Движението за права и свободи.

" България е пред сериозен риск от продоволствена рецесия. Липсват ограничения за поддръжка за селскостопанските производители. Станаха известни забележките по проекта по Общата селскостопанска политика. Той не е в синхрон със зелената договорка. Европейска комисия желае промени по цифровизацията, разпределението на директните заплащания. Липсва упоритостта за модернизацията на селското стопанство ", съобщи Имрен Мехмедова от Движение за права и свободи.

По думите ѝ проектът има 100 бележки, а част от интервенциите са писани за избрани бенефициенти.

" Страната ни е единствената в Европейския съюз без ограничения за селското стопанство. Мерки има в Гърция, Франция, Испания. Много евентуално е България да се окаже единствената страна в Европейски Съюз, която ще унищожи родното произвеждане. Цените на пшеницата потеглиха нагоре. За производителите това е добре, само че какво ще стане с цената на фуражите ", добави Имрен Мехмедова.

Според нея са нужни незабавни ограничения за задоволителни количества самун и фураж.

" България е изпуснала всички влакове или финансови принадлежности. Много от фермерите няма да могат да продължат да отглеждат своите животни и обмислят да ги продадат в кланици. В България няма никакви ограничения. Продоволствената сигурност е част на националната сигурност на страната ", сподели още Имрен Мехмедова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР