България е получила нота от НАТО да осигури определен капацитет

...
България е получила нота от НАТО да осигури определен капацитет
Коментари Харесай

НАТО: България да осигури места за лечение заразени с COVID-19 военнослужещи

България е получила нота от НАТО да обезпечи избран потенциал от кревати за лекуване на военнослужещи, заболели от ковид. Това стана ясно от думите на генерал-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерския съвет.
Подробности по това какъв брой кревати, на какви военнослужещи и от по кое време, той не даде, обяснявайки отхвърли си с това, че информацията е секретна.
Той добави единствено, че в нотата се споделя, че " Всички военни здравни служби би трябвало да поддържат подготвеност и да поемат втори удар за контигентите, които обслужват. "
Не би трябвало да се не помни, че каквито и да са охлабените ограничения, би трябвало да се съблюдават физическа отдалеченост и избрани правила, сподели още началникът на ВМА и ръководител на Националния действен щаб за битка с ковид.
Той означи, че за първи път в България през днешния ден има повече оздравели, в сравнение с новозаболели, което дефинира като " радостна наклонност ".
За пръв път - повече оздравели за денонощие от ковид, в сравнение с инфектирани
Въпреки това, ген. Мутафчийски цитира един от зам.-директорите на Световната здравна организация като сподели да не честваме, а да се организираме.
" ВМА до момента се включи сполучливо в лекуването на ковид инфектирани. Ще намерим нужния баланс. Декларирали сме готовността си да продължим влечението на всички български жители ", добави ген. Мутафчийски.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР