България е подписала писмо за намерение за участие в общ

...
България е подписала писмо за намерение за участие в общ
Коментари Харесай

Ангажиментите ни за военна помощ за Украйна са изпълнени, заяви Димитър Стоянов

България е подписала писмо за желание за присъединяване в общ план за наблюдаване на Земята от Космоса, в който вземат участие 27 страни-членки на НАТО. Това заяви министърът на защитата Димитър Стоянов след съвещанието на сътрудниците си от пакта в Брюксел, което завърши към 14 часа локално време, съобщи сътрудник на БНР.

Министър Стоянов не сложи под подозрение оказаната от страната ни военна помощ на Украйна, само че акцентира, че уговорките ни към този момент са изпълнени.

Склонен съм да имам вяра на изказванията на някогашния министър председател Кирил Петков за оказаната военна помощ на Украйна и той би следвало да знае какво прави държавното управление на четворната коалиция във всеки един миг, сподели министър Стоянов:

" Не мисля, че е загадка, мисля, че всеки един в България знае, че всичко, което се създава в нашия военнопромишлен комплекс, се осъществя там, където се води война, където се водят сражения. Това е нещо, което е известно. Фирмите, които са частни, и държавните имат подписани договори, само че по-пълна информация може да ви даде министърът на стопанската система. В МО ние занапред започваме да произвеждаме муниции, тъй че е прекомерно рано да разясня ".

На въпрос дали решението на Народното събрание е за еднократна помощ, министърът отговори:

" Това, което е записано в решението на Народно събрание от 9 декември, е, че България би трябвало да даде помощ според един лист, който бе възложен от МО на Министерски съвет и по-късно на Народното събрание. Мога да кажа със удовлетворение, че този лист е изпълнен. По отношение на точка 6 от това решение е записано, че Министерски съвет би трябвало да продължи да оказва поддръжка на украинската страна съгласно българските благоприятни условия. Към момента българските благоприятни условия са такива каквито са. Ние сме дали този лист и оборудването към този момент е предоставено ".

България е подготвена да възвърне фонда за здравна рехабилитация, основан преди към 5 години, който е употребен от украински военнослужещи, само че сега не действа, сподели още министър Стоянов.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР