България е първата, която реагира на това бедствие. Това каза

...
България е първата, която реагира на това бедствие. Това каза
Коментари Харесай

Радев за земетресението в Турция: България е първата, която реагира на това бедствие

България е първата, която реагира на това злополучие. Това сподели довечера президентът Румен Радев на конгрес, проведен от списание " Економист ", заяви Българска национална телевизия.

" От вземането на политическо решение рано тази заран, до излитането на двата Спартана минаха 4,5 часа. Вие може да си визиите какво значи това. Първо - да имаш екипи, готови хора, които да събереш като спасители, като медицински експерти ", съобщи Румен Радев.

Два самолета " Спартан " от състава на 16-а авиобаза във Враждебна излетяха в 12.47 ч. и 12.52 ч. през днешния ден, за летище Адана, с цел да транспортират екипите, с които България ще окаже помощ на Турция след разрушителното земетресение, оповестиха по-рано от пресцентъра на Министерството на защитата.

На борда на самолетите са избавителен екип от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " при Столична община с екипировка и съоръжение за оказване на първа помощ в такива обстановки. Заедно с тях са и два екипа от Военномедицинска академия (ВМА) в състав лекар-хирург и анестезиологична здравна сестра с екипировка и техническо съоръжение. Медиците са част от Модулните военномедицински формирования за обезпечаване на здравна помощ при бедствия, повреди и произшествия. Българските военни медици имат опит от присъединяване в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница.

Модулът за търсене и избавяне на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " също отпътува за Република Турция в 15 часа, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Към Турция потеглиха и пожарникари от Пловдив и София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР