България е осъществила оръжеен износ за 177 милиона евро от

...
България е осъществила оръжеен износ за 177 милиона евро от
Коментари Харесай

Оръжие за 177 млн. евро сме изнесли от началото на 2022 г.

България е осъществила оръжеен експорт за 177 милиона евро от началото на годината. За този интервал са издадени разрешителни за 504 милиона евро. Това е оповестил началникът на кабинета на икономическия министър Калоян Методиев на 15-ото издание на Международното ревю за отбранителни артикули и услуги „ Хемус 2022 “, оповестяват от Министерството на стопанската система и промишлеността.

„ Министерството на защитата работи върху капиталов проект стратегия за превъоръжаване на армията. “, разяснява зам. министър Станимир Георгиев

По думите му проектът е за интервал от 10 години и би трябвало да обезпечи оптимално присъединяване на българската оръжейна промишленост в плановете.

Министър Драгомир Заков акцентира, че са нужни незабавни решения и дейности, които да обезпечат опцията за отбрана на територията на Република България и на Източния фланг на НАТО.

„ Това включва и гарантиране, че българските въоръжени сили са добре оборудвани, готови и оперативно съвместими с нашите съдружници “, добави той.

„ Трябва ясно да осъзнаем, че ние имаме потребност от отбранителна промишленост, която да е задоволително постоянна, че да може да ни поддържа както във време на пандемия, по този начин и когато до нас има война “, уточни той.

На откриването участваха президентът Румен Радев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, непрекъснатият секретар на защитата Антон Ластарджиев, членове на политическото и военното управление на Министерството на защитата, представители на Министерството на стопанската система, военни аташета, задгранични делегации, в това число на министерски равнище и др.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР