България е надплатила 180 млн. евро за руски газ през

...
България е надплатила 180 млн. евро за руски газ през
Коментари Харесай

Делян Добрев: За 3 месеца сме надплатили 180 млн. евро за руски газ през посредници

България е надплатила 180 млн. евро за съветски газ през съветски медиатори, съобщи по Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Делян Добрев. Той уточни, че компанията МЕТ е обвързвана с съветски олигарх и с " Газпром ", а компания " Винтерсхал ", с която България е работила до 2012, е дъщерна на " Газпром ", само че записана в Швейцария.
 
До стотинка може да сметне какво са ни коствали медиаторите на смяната. Ние считаме, че това е правено съзнателно, обществото е ощетено и някои би трябвало да носи отговорност, че всички в България са платили тези пари, добави той. 
 
" Руска компания на " Газпром ", записана в Швейцария, ни доставяше газ до 2012 година Едва се отървахме от тази компания, този медиатор и като се отървахме, газът ни тогава падна с 22% ", сподели някогашният енергиен министър. Според него до газовата рецесия, в която се намираме сега, се е стигнало поради включването на медиатори във веригата.
 
" Преговорите с " Газпром " са неизбежни, тъй като няма газ, а за какво няма газ. Ние месеци наред предизвестяваме, че управниците от Политическа партия не вършат нищо с изключение на да въртят далавери ", разяснява Добрев. 
 
Той сподели фактура от дъщерната компания на Газпром, която потвърждава, че газа е съветски и попита дали някой мисли по какъв начин дъщерната компания на Газпром може да купи газ от другаде. 
 
" Няма газ нито за хората, нито за бизнеса. Няма газ, тъй като ние месеци наред предизвестяваме, че тези лъжливи управници от Промяната единственото, което вършат е да въртят далавери. Как се стигна до тук и за какво се стигна - поради медиаторите ", означи Делян Добрев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР