България е на второ място в Евросъюза по ръст на

...
България е на второ място в Евросъюза по ръст на
Коментари Харесай

България на второ място в ЕС по ръст на почасово заплащане

България е на второ място в Евросъюза по растеж на почасовото възнаграждение, демонстрират данните на Евростат.

Разходите за почасово възнаграждение на труда в еврозоната през четвъртото тримесечие на 2017 година са нарастнали с 1,5% на годишна база след растеж от 1,6% през третото тримесечие. Годишният ритъм на растежа на работната заплата се е ускорил до 1,7% от 1,6% в предходното тримесечие.

 В същото време другите разноски са нарастнали с 1% след покачване с 1,5% тримесечие по-рано. Както отбелязва Евростат, двата съществени съставния елемент на разноските за работна мощ са работната заплата и разноските, които не са свързани със заплатата. В 28 страни-членки на Европейския съюз разноските за почасово възнаграждение на труда са нарастнали с 2,3% след растеж от 2,2% през юли-септември. Ръстът на работните заплати се е ускорил до 2,4% от 2,1% в предходното тримесечие. Повишаването на другите разноски се е забавило до 2% от 2,2% тримесечие по-рано, съобщи БГНЕС.

 През четвъртото тримесечие на 2017 година максимален растеж на почасовото възнаграждение на работната мощ на годишна база е записано в Румъния /14,3%/, България /12,2%/ и Унгария /8,6%/. Съкращаване на този индикатор е записано във Финландия /-0,7%/ и Италия /-0,2%/.
 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР