България е на второ място в Европа след Исландия по

...
България е на второ място в Европа след Исландия по
Коментари Харесай

„Да откриеш България“: Вижте едни от най-красивите кътчета на България

България е на второ място в Европа след Исландия по запаси на натурална минерална и изворна вода с натурален генезис.

Най-значимите водоизточници с потвърдени характерности на минералните води са към 500 на брой. Общият годишен размер на запасите на минерални води у нас, които могат да бъдат употребявани, е над 100 млн. кубични метра. Това изяснява и развиването на СПА туризма у нас.

Това е най-приятният метод да се преборим с хроничната отмалялост и градските замърсявания

„ Един подобен план се осъществя извънредно мъчно. Изисква се извънредно доста воля, умеене и мощ, с цел да бъде основано това нещо “, изяснява Петър Захов, управител на СПА хотел.

Според него с цел да бъде построен един добър СПА център, би трябвало да има минерална вода, качествена и здравословна храна, високо качество на обслужване и непорочност. „ Мисля, че българите откриват още веднъж България “, безапелационен е той.

 СПА туризъм Снимка: Ладислав Цветков

СПА туризмът у нас се прави от българи, които съумяват да работят качествено и на равнище.

Според Полина Карастоянова България би трябвало да излезе на интернационалните пазари с ново лице и ребрандирана

„ Най-специфичното тук са хората, които работят в комплекса. Защо го споделям? Ако приемем, че този хотел наподобява на един организъм, душата му в действителност са хората, които работим тук. Това е нещо, което остава за хората - прикрито и неразбираемо. Но в действителност е мъчно. Само че си коства. Въпреки компликациите - то си коства “, отбелязва и Любима Ганджова, фронт офис управител.

Основата на всичко са нашите минерални води, само че основаването на първокласен артикул изисква той да бъде надграждан и развиван.

„ Различното при нас е, че съумяваме да използваме качествата на минералната вода за рехабилитация и процедури, дружно с най-модерната техника, която е позната в кинезитерапията “, споделя още Любима Ганджова.

Характерно за този тип туризъм е и качеството на хранене. „ Аз съм живял и отраснал в Лесковац, на мен скарата ми е вродена. За мен е наслаждение да създадем една хубава скара и аз подсигурявам, че имаме суровината за една същинска скара “, изяснява Игор Диметриевич, основен готвач.

Усилията да се предлага добра и качествена храна са забавни и се стига до едно обилие от оферти. За да развият СПА туризма (и не само) доста от центровете са построили и лични аграрни стопанства.

„ Тук отглеждаме всичко, което е допустимо да се отглежда на тази надморска височина. През летния сезон съумяваме да си осигурим всичко, като част от продукцията даже осъществяваме отвън хотела. Правим си зимнина… и сладка също. Ние държим продукта да е наш, с цел да знаем по какъв начин е изработен и всичко от къде идва “, изяснява Костадин Левинов Консиерж.

По думите на Емил Нешев хората подценяват както изискванията в планината, по този начин и личните си благоприятни условия

Битката на световния туристически пазар е непрекъсната, а качеството на СПА туризма у нас не остава незабелязана. „ Получихме премията на Европейската СПА асоциация за най-хубав новаторски хотел. Факта, че сме създали стопанството, в което отглеждаме нашата си храна. Използваме минералната вода по най-хубавия метод, реабилитацията и работата на личния състав. Всичко това докара до тази премия “, безапелационна е Любима Ганджова.

„ Всичко, което се прави, с цел да може да разпространяваме България като туристическа дестинация и да разпространяваме хубостта на България е добре пристигнало “, безапелационен е и Петър Захов, управител на СПА хотел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР