България е на трето място по ръст на продажбите на

...
България е на трето място по ръст на продажбите на
Коментари Харесай

България е на трето място по ръст на продажбите на електромобили в Европа

България е на трето място по растеж на продажбите на електрически автомобили в Европа. демонстрират данните на Асоциация на европейските автомобилни производители(ACEA). Това съобщи в студиото на " Тази заран “ по бТВ основният редактор на уеб страницата businessnovinite.bg Спас Стамболски.

С нарастване на продажбите от 146,2% на за първото полугодие на годината и реализирани  485 електрическия автомобил на пазара страната ни е изпреварена по растеж само от Румъния, където той е 410% и в Кипър с повишаване на покупко-продажбите с 266%.

По брой продажби обаче страната ни е на едно от последните пет места по продажби.

Една от аргументите за слабите резултати по думите на основния редактор на businessnovinite.bg е че в България е една от дребното страни в Европа, които не дават тласъци за придобиването на електрически коли. У нас само не се заплаща локален налог за нови коли на ток, както и е  разрешено гратис паркиране в някой от градовете със сини и зелени зони.

В Румъния за покупка на нова кола на ток се дава дотация от 10 хиляди евро, към 9300 евро е тази в Хърватия.

Междувременно от Индустриален клъстер " Електромобили “ показаха по-рано тази седмица, че към 1 на всеки 100 автомобила у нас е с напълно електрическо или хибридно (имащо и мотор с вътрешно горене) задвижване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР