България е на прага на криза, подобна на гръцката, каза

...
България е на прага на криза, подобна на гръцката, каза
Коментари Харесай

Борисов: Правителството на Промяната е взело дълг колкото 20 правителства преди него

България е на прага на рецесия, сходна на гръцката, сподели през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците в Националната младежка академия на партията, която се организира във Варна.
" Колкото харчиш, толкоз би трябвало да изкараш. Правителството би трябвало да има остатък в Бюджета. Оставихме им 15 милиарда, в този момент те ни поставят по 15 милиарда лв. дълг на година. Около 20 държавни управления са взели толкоз дълг, колкото едно - държавното управление на „ Продължаваме промяната “ за идващите години, не си ли давате сметка " каза лидерът на ГЕРБ.

Той алармира, че приходите понижават със 700 млн., разноските се усилват с над 2 милиарда
Борисов разяснява рекомендации на Европейската комисия, които изискват от страната ни строга фискална политика: 
„ Европейската комисия споделя: резистентност на дълга, резистентен напредък. Устойчивостта на дълга значи " не правете повече задължения. Нямате с какво да ги покриете ". Втората част на изречението значи, че " имате под 1% растеж на Брутният вътрешен продукт, доста сте слаби, с цел да си позволявате да вършиме това, което си разрешават богатите страни. Почнете да работите, с цел да вдигнете Брутният вътрешен продукт “, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ Европейска комисия ни приканва да бъдем фискално внимателни. На езика на Европейска комисия нерешителност значи доста внимавайте. Бъдете внимателни да се харесате на хората. Съвестта ми е чиста, тъй като на тази дата съм предизвестил какво ще се случи на българите през идващите години. Също както преди 2 години предизвестих, че следва безпорядък и тотална рецесия “, съобщи Борисов и акцентира, че Европейска комисия са написали всичко, което България би трябвало да съблюдава, в случай че не желаеме през идващите години да пристигна някой извън, с цел да го направи.
По думите му без документално съглашение сред партиите ГЕРБ няма да поддържа третия мандат. Относно опцията за него Борисов съобщи, че е питал проф. Николай Габровски дали би приел нова номинация, само че той дал отговор, че не желае да взе участие в кабинет, построен с пазарлъци, а може само да носи отговорност за състава на държавно управление, определен от самия него.
„ Нашият лозунг за локалните избори би трябвало да бъде: да не допуснем в градовете да се случи това, което се случи в страната “, добави водачът на ГЕРБ.
Борисов разяснява и връзките си с президента Румен Радев.
„ Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в пояснителен режим. Ако Радев ме предложения, ще отида да приказвам, тъй като би трябвало да се обсъдят значимите тематики. Нямаше да укривам, в случай че съм се срещнал с него. Правилно е политиците да си приказват. Ако има среща, пръв аз ще я разглася “, съобщи водачът на ГЕРБ.
„ Моят политически конкурент е Румен Радев. Той е сериозен състезател “, акцентира Борисов. 
" Служебното държавно управление им извади доста от далаверите, тъй като по-късно ще ги напишат на сметките на Радев. Те пазят себе си, не нас. " Промяната " знаят по какъв начин са дърпали депутати, мислят, че ние вършим същото. Не, не го вършим. Моят политически конкурент е Радев, той е сериозният състезател ", сподели Борисов.
" Да се закичиш с думата " Промяна ", по този начин и да кажеш, че младежите са с тебе е също толкоз погрешно. Не желая да се поддавате на внушенията, че сме се сдушили с президента. Той е спечелил изборите почтено и демократично, по тази причина би трябвало да бъде почитан. Радев поддържа всички наказания против Русия и по тази причина получи възторженостти. Подкрепата за Украйна я вкарахме в предходния парламент. Но в този момент всеки е подготвен да се накичи с триумфа. Същото е с втората част на ескадрилата Ф-16. Ние ликвидирахме този развой ", сподели Борисов. " Едно време, с цел да приказваш с Фондация " Конрад Аденауер ", беше знак, че си част от европейското семейство ", разяснява още водачът на ГЕРБ.
Според Борисов са нужни вложения и промени. „ В проекта сме записали едни акумулатори, които не ни правят никаква работа и няма никакви други вложения. Инвестициите стопираха “, означи той. „ Еконта пристигна излъга ви, като промоутърите, които лъжат с тиганите. 4 магистрали… къде са автомагистралите, къде са тунелите, къде са ви язовирите. Къде има нещо за тези 2 години ".
" Денков министър председател, пък Киро и Асен министри - представяте ли си го по какъв начин стои това - министър председателят вика шефовете на партията да им се кара. Предлагат жалки, смешни и неуместни неща, щото се пробват да ни имитират, единствено че с затулен партиен кабинет. Със 70 депутати на две партии няма по какъв начин да направиш кабинет, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият късмет това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го поддържат. И тези точки и закони, които ще прави държавното управление, би трябвало да е разказано, с цел да може всеки народен представител да знае по тематики по какъв начин ще се гласоподава, а водачите да подсигуряват, че това ще се случи ", съобщи Борисов.
" Вече втора година нито една европейска стратегия не е отворена. Средствата, които чакахме от проекта за развиване, ги няма. Това, което можем ясно да създадем в параленост - по наше време се изграждаха инфраструктурни планове, за което благодарим на господин Борисов. Варна е град, който постоянно е генерирал позитивна младежка енеиргия. Гордеем се с нашите 6 университета ", сподели кметът на Варна Иван Портних в курорта " Св. Св. Константин и Елена ".
" Единственото нещо, което би трябвало да направи Кирил Петков, е да се скрие. Единственият водач в българския политически живот седи тук на тази маса. Решението за военната помощ за Украйна пристигна от ГЕРБ и от Бойко Борисов. В предходния парламент това беше невероятно. Всички напъни на Демократична България се разбиваха ", разясни Даниел Митов - Единествено ГЕРБ докара до това България да вземе решение да диверсифицира доставките на газ, да не подвластни единствено от Русия. 

Източници: " Труд ", " 24 часа ", dnes.dir.bg
 
 
17 Дек 202238417 Дек 202260117 Дек 202215717 Дек 202283517 Дек 202260517 Дек 2022603КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202244116 Дек 202244508 Дек 202296124 Sep 20223455
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР