България е на прага на криза, подобна на гръцката, каза

...
България е на прага на криза, подобна на гръцката, каза
Коментари Харесай

“България е пред криза, подобна на гръцката”

България е на прага на рецесия, сходна на гръцката, сподели през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците в Националната младежка академия на партията във Варна.

Той разяснява рекомендации на Европейската комисия, които изискват от страната ни строга фискална политика. Според Борисов държавното управление на „ Продължаваме Промяната “ е патило заеми, каквито не са натрупали кабинетите от целия преход взети дружно. По думите му без документално съглашение сред партиите ГЕРБ няма да поддържа третия мандат.

Лидерът на ГЕРБ уточни още, че девизът на партията за идните локални избори би трябвало да бъде апел да не се допусне градовете да се трансфорат в това, което е страната.

„ Колкото харчиш, толкоз би трябвало да изкараш. Правителството би трябвало да има остатък в бюджета. Оставихме им 15 милиарда, в този момент те ни оставят по 15 милиарда лв. дълг на година. Около 20 държавни управления са взели толкоз дълг, колкото държавното управление на „ Продължаваме промяната “ за 1 година ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Той алармира, че приходите понижават със 700 млн., а разноските се усилват с над 2 милиарда

„ Европейската комисия споделя: „ Устойчивост на дълга, резистентен напредък ". Устойчивостта на дълга значи - не правете повече дълг, нямате с какво да го покриете. Втората част на изречението значи, че имате под 1% растеж на Брутният вътрешен продукт - доста сте слаби, с цел да си позволявате да вършиме това, което си разрешават богатите страни. Почнете да работите, с цел да вдигнете Брутният вътрешен продукт “, добави водачът на ГЕРБ.

„ Съвестта ми е чиста, тъй като на тази дата съм предизвестил какво ще се случи на българите през идващите години. Също както преди 2 години предизвестих, че следва безпорядък и тотална рецесия “, съобщи Борисов и акцентира, че Европейска комисия са написали всичко, което България би трябвало да съблюдава, в случай че не желаеме през идващите години да пристигна някой извън, с цел да го направи.

Според Борисов са нужни вложения и промени.

„ В проекта сме записали едни акумулатори, които не ни правят никаква работа и няма никакви други вложения. Инвестициите стопираха “, означи той.

Борисов разяснява и връзките си с президента Румен Радев.

„ Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в пояснителен режим. Ако Радев ме предложения, ще отида да приказвам, тъй като би трябвало да се обсъдят значимите тематики. Нямаше да укривам, в случай че съм се срещнал с него. Правилно е политиците да си говорят. Ако има среща, аз пръв ще я разглася. Моят политически конкурент е Румен Радев. Той е сериозен състезател ", съобщи някогашният министър председател.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР