България е на прага на четвъртата Ковид вълна. Нови противоепидемични

...
България е на прага на четвъртата Ковид вълна. Нови противоепидемични
Коментари Харесай

Симидчиев: Малко се слушаме, затова сме последни

България е на прага на четвъртата Ковид вълна. Нови противоепидемични ограничения влязоха в действие, само че какъв е резултатът им?

" Те са опит за поведенческо моделиране на пандемията, тъй като би трябвало да подбуден хората, които желаят да вървят на фитнес и заведение, да се имунизират. Въпросът е дали има време, откакто към този момент кривата на инфектирани приказва за четвърта вълна ", съобщи пулмологът и народен представител от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него заповедта е закъсняла, тъй като за построяването на имунитет са нужни най-малко месец и половина. Нужна е информационна акция.

" Големият проблем е в това, че прекалено много се опитваме да постановяваме мнението на едните или на другите и се получава все по-тежко и по-тежко поляризиране в обществото. Истината е, че просто би трябвало да се слушаме повече. Едните споделят " Искаме персонална независимост ", а другите " Искаме да защитим обществото ". И двете имат позитиви и никой не би следвало да е против персоналните свободи и против публичното здраве ", посочи пулмологът.

По думите му точно по тази причина България е на последно място по брой имунизирани – " тъй като малко се слушаме ". Депутатът от Демократична България въпреки всичко увери: имунизациите против Ковид-19 защищават против тежко боледуване в 95% от случаите.

" 95 от 100 индивида ще бъдат предпазени от тежко боледуване и гибел, а повода да се заразяват е от това, че имунизациите ги вършим в рамото. Не създаваме толкоз мощен местен имунитет в дихателните си пътища, а вирусът влиза през носа и устата и може да остане там. Но той не може да се развъди толкоз доста при имунизиран, в сравнение с при неимунизиран човек ", изясни доктор Симидчиев.

Болниците оповестиха, че са готови за четвъртата вълна, само че съгласно доктор Симидчиев сигурно ще има съществено натоварване, тъй като България, за разлика от другите европейски страни, е доста изостанала с имунизацията. Причината: " Политиканстваше се. Ако имахме виновни политици, те щяха да мислят за здравето на нацията ".

" Едва ли има някой, който желае да ползва ограничения. Но ограниченията се постановат, с цел да се понижи скоростта на разпространяване, с цел да има време да се поеме вълната от здравната мрежа. От друга страна, хората, които имат потребност от време, с цел да вземат личното си здраве в ръце, да го създадат – да имат време на изградят пост-ваксинален имунитет ", уточни депутатът от Демократична България.

Шансът за непряк резултат от ваксина е съпоставим с шестица от тотото, стана ясно от думите му.

" От имунизациите, които са против ковид, в международен мащаб към този момент са поставени 5 милиарда дози. Ежедневно към 35 млн. дози се слагат. Ако имаше някакъв необичаен непряк резултат, който се появява 1 на милион, всекидневно щяхме да имаме по 35 такива случая. Това не се случва ", безапелационен е доктор Симидчиев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР