България е на първо място в света по брой златни

...
България е на първо място в света по брой златни
Коментари Харесай

България е на първо място в света по брой златни медали на Международната олимпиада по лингвистика

България е преди всичко в света по брой златни медали на Международната олимпиада по филология. За това заяви във Фейсбук профила си инж. Александър Велинов - един от ръководителите на школите по филология в Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски " и непрекъснат член на Международния ръб на олимпиадата, написа. 

Той се базира на информация в страницата на Международната олимпиада по филология в Уикипедия, обновена дни откакто български възпитаници завоюваха четири медала и почетна грамота от най-престижния шампионат за годината.

" Вече сме преди всичко в света! Усилията ни се увенчаха със подобаващ триумф! 20 години труд, 20 години преподаване, 20 години Международна олимпиада по филология и най-сетне България е преди всичко по брой златни медали за всички времена! ", написа Велинов.

" Нямам думи да изкажа насладата си. Нямам и опция да загатна всички хора, които през цялото това време отделяха парченце от себе си, с цел да стигнем до тук, с цел да бъдем в действителност най-хубавите в света. Благодаря на целия екип от преподаватели, някогашни и сегашни състезатели и съидейници за общите старания, които ни доведоха до върха ", прибавя той.

Само преди дни най-хубавите български възпитаници по филология завоюваха четири медала и почетна грамота от най-престижния шампионат за годината. Тази година страната ни бе хазаин на 20-ото юбилейно издание на Международната олимпиада по филология. За седмица в Банско се събраха над 200 състезатели от близо 40 страни. Българските възпитаници завоюваха един златен, два сребърни и един бронзов орден, както и почетна грамота. 

Златният орден завоюва Константин Георгиев (12 клас, МГ Русе), който бе отличен и с грамота за най-хубаво решение на една от дилемите. Сребърните оценки бяха за Теодор Малчев (12 клас, СМГ) и Рами Хенауи (12 клас, НПМГ). Бронзът пък отиде при Николай Георгиев (11 клас, ПМГ Силистра), а почетната грамота - при Ния Димитрова (11 клас, СМГ). Ръководители на тима бяха Любомир Златков (ИМИ-БАН) и Василена Лазарова (НПМГ и СМГ).
           
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР