България е на първо място по най-нисък брой на заразени

...
България е на първо място по най-нисък брой на заразени
Коментари Харесай

Бойко: Страната ни е на първо място по най-малко жертви и заразени от коронавирус в Европа

България е преди всичко по най-нисък брой на инфектирани и умряли, което е знак какъв брой навременни и положителни са били ограниченията. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на чуването си в Народното събрание за настоящото положение в страната по отношение на пандемията от COVID-19 и успеваемостта на подхванатите здравни, стопански и обществени ограничения, съобщи БГНЕС.

По линия на опазването на здравето ние първи започнахме да вършим учения. Имахме и дрехи, и проби. Много бързо реорганизирахме промишлеността и започнахме сами да си произвеждаме дрехи и шлемове, съобщи министър председателят и акцентира, че ние имаме най-либералните ограничения в Европа.

Нашите ограничения са съобразени напълно с препотъките на СЗО и по тази причина създадохме спешен щаб с най-хубавите експерти. Всеки ден медиите могат да получат отговори на въпросите си в никаква контролируема среда, означи Борисов.

Понеже ограниченията са извънредно навременни и точни, доста добре прецизирани с народо-психологията, на процедура ние имаме най-либералните ограничения, акцентира министър председателят от парламентарната естрада.

На процедура няма страна, да не говориме за района, където има вечерен час, ние бяхме единствените, които не си затвориха църквите и манастирите. В момента, в който пристигна платото или дребния пик, ние незабавно дадохме опция да бъдат имунизирани децата, да бъдат възобновени женските съвещания, плановите интервенции, инвитрото, напомни Борисов и означи: Българите могат да се движат напрактика безграничен брой пъти до магазина, до аптеката, до банката и никой не ги наблюдава за това.

Той предложи „ горещо “ да се вслушваме в думите на щаба. Мерките у нас са толкоз разхлабени, че те нямат аналог другаде в чужбина, съобщи още Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР