България е на първо място по брой пожарникари на глава

...
България е на първо място по брой пожарникари на глава
Коментари Харесай

В. Радев: България е на първо място по брой пожарникари

България е преди всичко по брой пожарникари на глава от популацията, заради което би трябвало да ги понижим и да увеличим доброволните отряди, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка митингите на огнеборците, съобщи БГНЕС.
Той добави, че имало професионално управление, което решило да бъдат съкратени 12 служби.
" Над 450 са новите пожарни. За 2 година са дадени 300 млн. лева Сега има контракти за 100 млн. лева Бюджетът на Министерство на вътрешните работи в този момент е 1,2 милиарда лв., от които 100 млн. отиват за пожарни, 1 милиарда остават за заплати ", добави министърът.
По думите му от 1 януари ще има нарастване на заплатите, защото сега се разпределяли 55 млн. лв. за това. Според Радев било здравословно да има 10% незаети пожарникарски щатни бройки.
В несъгласие на думите на министъра от Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец “ считат, че плануваните в бюджет 2018 за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи 55 млн. лева са незадоволителни. С подред инж. Венцислав Станков, президент на синдиката, политиката на политическото управление на Министерство на вътрешните работи е „ несъответстваща “.
По думите му предвижданото нарастване на възнагражденията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи от 1 януари е „ извънредно неудовлетворително “. Инж. Станков сложи условието за най-малко 15-процентно нарастване на заплатите на чиновниците във вътрешното ведомство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР