България е мобилизирала 750 млн. евро от европейските структурни и

...
България е мобилизирала 750 млн. евро от европейските структурни и
Коментари Харесай

България усвои 750 млн. евро от еврофондовете за коронавируса за два месеца

България е мобилизирала 750 млн. евро от европейските структурни и капиталови фондове за двата месеца на изключителното състояние в битката с ковид и за справяне на икономическите и обществените последствия от него. Това се споделя в известие на Европейската комисия до медиите.

Това е малко над 10% от средствата по фондовете от политиките за доближаване на Европейски Съюз за сегашния програмен интервал. Общо средствата възлизаха на 7.4 милиарда евро. Преди да избухне пандемията от ковид неусвоеният запас от тях беше в размер на 812 млн. евро. В средата на март Европейската комисия даде право на страните членки да пренасочат неусвоените средства от еврофондовете за битка с ковид и последствията от него.

За здравния бранш са отпуснати 20 млн. евро

България е пренасочила 20 млн. евро от фондовете на политиката на доближаване, с цел да се помогне на здравния бранш да отговори по-добре на изключителната обстановка обвързвана с ковид, заяви Европейска комисия.

Средствата са отишли за ново здравно съоръжение от най-голям клас и доставка на животоспасяващи медикаменти и персонални защитни средства. Това включва закупуването на 377 респиратора, над 2 милиона защитни маски за лице, 177 000 теста и към 140 000 други медицински консумативи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР