България е крайно време да получи главен прокурор, който дължим

...
България е крайно време да получи главен прокурор, който дължим
Коментари Харесай

Дължим на обществото нов главен прокурор, заяви Йорданова

България е извънредно време да получи основен прокурор, който изискуем на обществото, който споделя и отстоява високи морални стандарти и пази правата на хората, без да ги нарушава, основен прокурор, който не се прикрива зад полицейско принуждение. Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова в отговор на въпрос какво ще се реши с отстраняването на обвинител номер едно Иван Гешев. Тя разяснява тематиката преди съвещание на Висшия правосъден съвет, на което ще се прегледа всъщност предлагането ѝ за предварително освобождение от служба на основния прокурор.

Във връзка с това дали ще бъдат обединени двете претенции за премахване на Гешев, нейното и това на служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов от 2021 година, правосъдният министър посочи, че следва да реши Пленумът. По думите ѝ такава опция има, само че те са на друг стадий в придвижването си, защото нейното към този момент е минало процедура по обмисляне на допустимостта. " Към този миг такова предложение за сливане няма, дали ще се направи в зала, ще разберем след минути ", сподели тя. И добави, че ще поддържа предлагането на Стоилов за премахване на основния прокурор.

В отговор на думите на основния прокурор, че тя прави пред медиите погрешни изказвания, Йорданова разяснява: " Ако има погрешни данни, апелирам да бъдат посочени кои са те “. Според нея това, че министърът на правораздаването употребява опциите, които дават медиите, да коментира своята работа е в границите на пълномощията му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР