България е класирана на 46-о място сред най-посещаваните страни в

...
България е класирана на 46-о място сред най-посещаваните страни в
Коментари Харесай

България е в топ 50 на най-посещаваните в Google Street View през 2021 г.

България е класирана на 46-о място измежду най-посещаваните страни в Гугъл Street View през 2021 година Класацията се оглавява от Индонезия, Съединени американски щати и Япония, следвани от Мексико и Бразилия. Последните позиции в топ 100 се заемат от Узбекистан (98), Лаоската народнодемократична република, а Малдивите, която е една от най-желаните дестинации за отмора от българите, се подрежда на 100-тно място.

През тази година Гугъл Street View отбелязва 15-ия си рожден ден, като разгласява данни за най-посещаваните и най-атрактивни местоположения по света, които потребителите са търсили през миналата година, измежду които се подреждат и български забележителности и туристически дестинации. От 2007 година насам колите на Street View са снимали и споделили повече от 220 милиарда изображения в Street View и са пропътували над 10 милиона благи, равняващи се на над 400 обиколки на земното кълбо.

Най-разглежданите забележителности в България през 2021 година са:

Храм-паметник " Св. Александър Невски "

Църква " Света София "

Троянски манастир " Успение Богородично "

Рилският манастир " Свети Иван Рилски "

Аквапаркът в Созопол.

Най- посещаваните български градове в Street view са София, Бургас, Пловдив, Варна, Стара Загора.

Най-разглежданите музеи в страната са Боянската черква, Музеят на илюзиите в София, Националният природонаучен музей, Мини България парк във Велико Търново, Музей на солта в Поморие.

Най-посещаваните плажове - Велека, централният в Сарафово, Оазис (с. Лозенец), Мраморно езеро, Камчия.

" Св. Александър Невски " е в топ 500 на посещаваните забележителности

Що се отнася до най-посещаваните международни забележителности в Street View за интервала април 2021 - април 2022 година, България участва в топ 500, като храм-паметник " Св. Александър Невски " в столицата се подрежда на 439-о място. Класацията за миналата година се оглавява от най-високата постройка в света, " Бурж Халифа " в Обединените арабски емирства, Айфеловата кула в Париж и специфична сбирка от фотоси на " Тадж Махал " в Индия. Традиционно посещавани места по света се класират по-ниско, " Св. Александър Невски " да вземем за пример. Мавзолеят на Ленин на Червения площад (445-о място), Уестминстърското абатство (460-о място), дворецът " Долмабахче " (461-во място) или дворецът-музей " Забраненият град в Пекин " (496-о място).

В топ 10 на най-често посещаваните и обсъждани в Street View градове в света за последната година са:

1. Джакарта, Индонезия

2. Токио, Япония

3. Мексико сити, Мексико

4. Сао Пауло, Бразилия

5. Буенос Айрес, Аржентина

6. Ню Йорк, САЩ

7. Истанбул, Турция

8. Тайпе, Тайван

9. Париж, Франция

10. Осака, Япония.

През последната година е повишен ползата към музеите. И до момента в който някои от най-популярните по света, като Лувъра във Франция, замъка " Осака " в Япония и Къщата на Ане Франк в Холандия, заемат предстоящите водещи позиции в съответните страни, в Португалия най-популярен измежду обсъжданите в Street View се оказва CR7 - музеят на Кристиано Роналдо в родното място на футболната легенда Фуншал, Мадейра.

За да означи своята 15-годишнина, Гугъл Street View прибавя четири нови сбирки, които могат да бъдат прегледани: Пирамидите на Меро в Судан, Миланската катедрала, Дом на инвалидите в Париж, Емблематичните фериботи в Сидни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР