България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни

...
България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни
Коментари Харесай

Борисов: България е известна със заводите си в автомобилостроенето

„ България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прелестна дестинация, с доста положително качество, с доста положителни благоприятни условия “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в Сеул във връзка бъдещо съдействие с компанията „ Хюндай “. Премиерът Борисов по-рано посети Центъра за научноизследователска и развойна активност на „ Hyundai Motor Group “, който се намира в град Хуасонг, оповестиха от държавната пресслужба.
Българският министър-председател означи, че решенията на компанията „ Хюндай “ се взимат от членовете на бордовете и изрази вяра, че ще продължим да имаме триумф в диалозите.
Заради продължаващите с Volkswagen преговори, на всички места в света са чули за страната ни, сподели още министър председателят Борисов. Той уточни, че по време на визитата с водената от него делегация в иновационния цех, страната ни е показала офертите си. „ Те бяха в България, ние – тук “, съобщи министър председателят Борисов и посочи, че в случай че най-после „ се харесаме и е взаимноизгодно “, ще бъде положено началото на партньорство. „ Но и в този момент вършим много неща за „ Хюндай “ в България “, добави министър-председателят.
Премиерът Борисов подчертава още, че са вероятни вложения от Република Корея в производството на акумулатори, батерии, в нововъведения и във връзка с суперкомпютъра, който от следващата година ще е в България. „ Много добре познават България, останах прелестно впечатлен “, посочи Бойко Борисов. Той напомни, че откакто през 2017 година министър председателят на Република Корея е бил в България, много се е нараснал стокооборотът сред двете страни.
„ Страната ни е привлекателна за вложения освен в машиностроенето, само че и в областта на туризма “, добави българският министър-председател. Той акцентира, че целият Център за научноизследователска и развойна активност на „ Hyundai Motor Group “ е бил с български флагове, надписи, даже на полицейските коли и мотори, което е ослепителен знак за отношението към страната ни. „ Стабилността в България се регистрира, тъй че да бъдем търпеливи, нещата с вложенията ще станат “, уточни министър председателят Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР