България е известна със своите аромати и вкусове на храни.

...
България е известна със своите аромати и вкусове на храни.
Коментари Харесай

Министър Явор Гечев: България е известна със своите аромати и вкусове на храни

България е известна със своите аромати и усети на храни. С тези думи министърът на земеделието Явор Гечев се обърна към немския си сътрудник Джем Йоздемир, европейския комисар по земеделие Януш Войчеховски, кмета на Берлин Франциска Гифай и другите посетители, които участваха в формалното разкриване на българския щанд на Международното ревю за земеделие, хранително-вкусова индустрия и градинарство „ Зелена седмица Берлин 2023 “. Те разгледаха показаните на щанда обичайни български артикули. В събитието взе участие и заместник-министърът на земеделието Георги Събев.

На ревюто страната ни е показана от 14 български производители от хранително-вкусовата индустрия. България взе участие в събитието за 32-ри следващ път, като тази година щандът на страната е с повърхност 198 кв. м и показва артикули като мед, вино, млечни и месни произведения, козметика, биопродукти и други.

В рамките на визитата си в Германия министър Явор Гечев ще организира диалози по настоящи тематики с негови сътрудници от други европейски страни.

Министър Гечев ще взе участие и в Срещата на върха на земеделските министри в събота (21 януари), която се провежда от Федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия. Тя е на тематика „ Трансформиране на питателните системи. Световен отговор на многочислените рецесии ”.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР