България е изправена пред големи предизвикателства при опазване на природата.

...
България е изправена пред големи предизвикателства при опазване на природата.
Коментари Харесай

ПП-ДБ: До три месеца ще внесем законопроект за ново изменение на Закона за биологичното разнообразие

България е изправена пред огромни провокации при запазване на природата. Това се вижда и от броя на наказателните процедури по три европейски наставления и два регламента и тяхното решение е част от предизборната стратегия на “Продължава Промяната – Демократична България ” (ПП-ДБ).

Това написа в публична позиция от страна на ПП-ДБ 

В същото време сме изправени и пред предизвикването да приемем с бързи темпове закон за Натура 2000, с цел да можем да отключим второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, което е забавено с една година поради бездействието на служебния кабинет на президента Радев.

Тъй като желаем по-пълни и с по-широк обсег промени, които да отразят всички промени, нужни за затваряне на наказателните процедури, нашата парламентарна група поема ангажимент за следното:

1.До три месеца “ – Демократична България ” да внесе законопроект за ново изменение на Закона за биологичното многообразие, който да отрази всички нужни промени. Това ще бъде направено в границите на необятна работна група, която ще включва всички заинтригувани страни и ще бъде координирана от представител на Политическа партия “Зелено придвижване ”. 

2.Бъдещата ни цел е за включване на текстове за цели, ограничения и режими на предпазените зони по образеца и метода за Корал, Карадере и Пашадере, утвърден от Министерски съвет. Също по този начин нашият блян е да бъдат предпазени в цялост всички типове от Директивата за местообитания и типовете на Европейския съюз.

3.Ние имаме политическата воля процесите в Натура 2000 да се основават трайно на най-хубавата научна информация. За да подсигуряваме ефикасното осъществяване на инвестицията от Плана за възобновяване и резистентност и установяване на целите и задачите на зоните от НАТУРА 2000, ще притеглим като сътрудник българските учени.

Съхранението на българската природа е сигурен път към основаване на богата българска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР