България е изпратила обещаните оръжия на Украйна за 3, 5

...
България е изпратила обещаните оръжия на Украйна за 3, 5
Коментари Харесай

Hемски вестник:  България е изпратила обещаните оръжия на Украйна за 3, 5 милиона евро


България е изпратила обещаните оръжия на Украйна за 3, 5 милиона евро
България е изпълнила обещанието си да достави оръжие на Украйна за защитата на страната, нападната от Руската федерация, излиза наяве от обява на най-тиражния вестник в Германия „ Билд “. Страната ни е доставила въоръжение на стойност 3, 5 милиона евро, което е повече от Австрия.

Изданието се базира на обширно проучване на Института за международна стопанска система в немския град Кил. Посочва се, че 10 европейски страни, измежду които и България, предоставиха на Украйна 100% от обещаната военна помощ, до момента в който Германия и Съединени американски щати – под 40% от това, което са дали обещание.

Според вицепремиера в оставка Корнелия Нинова страната ни не доставя оръжие и муниции за украинската войска. По-рано, обаче, Ивайло Калфин, някогашен вицепремиер и някогашен външен министър, съобщи: „ Военните ни фабрики работят на три смени и изнасят, в света сега няма друго място, което да има потребност от нашите муниции, с изключение на Украйна. Ясно е, че това оръжие финишира в Украйна. Българска социалистическа партия си мисли, че хората са толкоз посредствени, че слушат председателката им, в сравнение с да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, в това число Русия, евентуално. Само госпожа Нинова не знае “, означи Калфин пред Българска национална телевизия в края на юни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР