България е изпълнила всички изисквания да бъде част от Шенген.

...
България е изпълнила всички изисквания да бъде част от Шенген.
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Влизането в Шенген и приемането на еврото завършват процеса на европейска интеграция

България е изпълнила всички условия да бъде част от Шенген. Това съобщи Бойко Ноев, някогашен министър на защитата в ефира на Българска национална телевизия.

Една страна да бъде част от Шенгенското пространство е един от индикаторите за интегрираност, дружно с еврото. Тези два фактора придават комплектност на процеса на европейска интеграция. Шенген е извънредно политически въпрос. Отношението към България е незаслужено. Нидерландия по политически аргументи стопира участието на България и Румъния в Шенген, означи Ноев.

По думите му Нидерландия е страната, която не се преценява със мненията на останалите страни членки, които са дали позитивна оценка за влизането на България в Шенген.

Според Ноев България не може да се оправи сама с проблемите с миграцията и каналджийството.

Българската дипломация направи всичко допустимо. Българската страна можеше да направи доста повече и във връзка с Шенген, и за еврото, счита Ноев.

 

Това, което се случва във външно министерство е невиждано в нашата история. Никога до момента чиновниците не са били докарвани до състояние да търсят отбрана на своите професионални права посредством ефикасни протестни дейности. Това значи едно огромно проваляне на българската страна, разяснява някогашният министър на защитата.

" Външната функционалност на страната не са коктейли, срещи и фотоси пред камери. Това е ежедневна, извънредно напрегната активност, която изисква съществени знания, старания, познавания на езици. Така че отношението към нашите дипломати и чиновници на министерството е незаслужено и те са в цялостното си съображение да търсят своите права ", изясни Бойко Ноев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР