България е изпълнила правилата и има право да влезе в

...
България е изпълнила правилата и има право да влезе в
Коментари Харесай

Зарков: България е изпълнила правилата и има право да влезе в Шенген

България е изпълнила разпоредбите и има право да влезе в Шенген. Не бива да приказваме за шансове, а за реализация на това право. Една обстановка, при която страната ни има всички отговорности, само че жителите ѝ не могат да се възползват от всички права, не е търпима. Това съобщи в ефира на министърът на правораздаването Крум Зарков.

Той разяснява и позицията на две от страните – Нидерландия и Швеция, които считат, че страната ни не е подготвена за Шенгенското пространство. " Една или две страни могат да повлияят на взимането на решение, само че ние работим интензивно да разбираем на нашите сътрудници, че сме заслужили правото си, тъй като изпълняваме всички отговорности, а жителите ни търпят ограничавания ", сподели Зарков. По думите му имаме поддръжката на Европейската комисия на най-високо равнище. 

Зарков изясни, че един от причините на Нидерландия да остава скептична по тематиката е обвързван с техните разбирания за върховенството на закона в България. " Днес имам среща по този въпрос и мисля, че комисията ще оцени по достолепие това, което се прави в България ", уточни правосъдният министър. 

Най-голямо внимание съгласно него провокират въпросите за отчетността на основния прокурор и ефикасните присъди на хора по високите етажи на властта. 

" Това са дълбоки промени, които от дълго време е трябвало да бъдат направени в полза на българските жители. Мисля, че всички схващат, без значение от коя партия са, че българите имат право да получават правдивост в България, а не вървят до Страсбург или Брюксел за това ", добави той.

Според Зарков, влизането ни в Шенген ще способства за отбраната на границата ни. " Охраната на българската граница е непрекъсната битка. Когато сме в Шенген тя ще бъде по-добре охранявана и това би трябвало да стане ясно на нашите сътрудници ", добави правосъдният министър. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР