България е изнесла стоки и продукти за близо 18 млрд.

...
България е изнесла стоки и продукти за близо 18 млрд.
Коментари Харесай

Износът на България за 8 месеца достигна 18 млрд. евро

България е изнесла артикули и артикули за близо 18 милиарда евро през първите осем месеца на 2018 година Това е съобщил заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на Дискусионен конгрес на тематика: " Дигитални провокации пред актуалните компании ", оповестиха от министерството, написа днесплюс.

Събитието се провежда от Българската-търговско промишлена палата и съдружие Национална бизнес мрежа, а в неговото разкриване са взели участие Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество, Цветан Симеонов, ръководител на УС на БТПП и Десислава Иванова, ръководител на УС на сдружението.

Няма по-лесен и наличен инструмент за поддръжка на българския износ от дигитализирането на дребните и междинните предприятия и увеличение на каузи на електронната търговия, е споделили Александър Манолев. Министерството на стопанската система се стреми интензивно да си партнира с бизнеса и с световните водачи в областта на осведомителните и информационни технологии.
Икономическият заместник-министър е дал образец за взаимните образования проведени с Гугъл в рамките, на които са били подготвени над 26 000 души в региона на цифровите умения.

Според показаната от него статистика за последните 10 години посредством Оперативна програма " Конкурентоспособност " и Оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност " са вложени над 1 милиарда евро в поддръжка на дребните и междинните предприятия. Голяма част от тези средства са били точно за внедряване на нововъведения и софтуерни решения, е споделил зам.-министър Манолев.

Той обърна внимание и на преимуществата, които страната ни има като е подчертал, че добавената стойност от бранша, обхващащ от съставни елементи до софтуерни артикули, възлиза на над 1.4 милиарда евро и нараства с 22 на 100 през 2016 година Според Евростат към 65 хиляди души работят катo cпeциaлиcти в него, а всяка година над 4 хиляди студенти се дипломират в такива специалности в българските висши образователни заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР