България е избрана за член на Изпълнителния съвет (Executive Council)

...
България е избрана за член на Изпълнителния съвет (Executive Council)
Коментари Харесай

Влязохме в Изпълнителния съвет на СОТ

България е определена за член на Изпълнителния съвет (Executive Council) на Световната организация по туризъм с мандат 2023-2027г. Така страната ни заема едно от овакантените места за район „ Европа “ на Изпълнителния съвет на СОТ. България беше определена след оспорвано гласоподаване – първоначално тя бе измежду 5-те страни с най-голям резултат, само че с еднакъв брой точки с Азербайджан – по 19. Стигна се до втори тур на изборите, на който страната ни получи 24 гласа, против 14 за Азербейджан.

Новите членове на Излълнителния съвет, получили поддръжка през днешния ден, са България, Чехия, Италия и Литва.

Изпълнителният съвет е действен ръководещ орган, който следи за това СОТ да извършва своята работна стратегия и да се придържа към бюджета си. В ИС членуват общо 35 страни (от тях 10 европейски), 34 от които се избират с мандат от четири години, до момента в който Испания остава непрекъснат представител.

България е членувала в Изпълнителния съвет на Организацията за интервалите 1982-1985, 2004-2007, 2010-2013 и 2013-2017 година, а понастоящем беше и измежду претендентите за участие в новия състав на Изпълнителния съвет за интервала 2023-2027 година

Страната ни сега е заместник-председател на Регионална комисия „ Европа “ на СОТ, с мандат, изтичащ през 2023 година

Участието на България в интернационалните структури способстват за имиджа на страната като туристическа дестинация, която споделя визията на Организацията в насърчаването на конкурентни и устойчиви туристически политики, които дефинират туризма като мотор за стопански напредък, приобщаващо развиване и екологична резистентност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР