България е и нашият дом - това е мотото на

...
България е и нашият дом - това е мотото на
Коментари Харесай

Концерт и шествие на София прайд днес

" България е и нашият дом " - това е мотото на " София прайд ", който ще се организира за 17-и път тази година, а фокусът е ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развиването на българското общество.

Шествието в отбрана на правата на ЛГБТИ+ общността ще е тази събота (22 юни) следобяд и по традиция преди него ще има концерт, измежду изпълнителите в който са Ирина Флорин, Мила Робърт, Venci Venc`, Дара Екимова, Михаела Маринова, Лидия, рок групата Overhook. Този път събитието има нова локация - площад " Батенберг ".

" София прайд " стартира в 14 часа, концертът е от 16 часа, а шествието е незабавно след него и се чака да стартира към 19:30 часа.

Музика в поддръжка

Организаторите още веднъж дават опция на млади актьори за изява, които ще открият музикалната стратегия - Yasen , Робин , GABÓ , трио VIVA , Elittna и Реа-Христина Вътева . На сцената ще се качи и младият украински артист Орфи , участник от " Гласът на България ", който неотдавна стана обект на хомофобско нахлуване във Варна.

" София прайд " продължава да съблюдава и традицията да показва актьори от разнообразни музикални жанрове. За първи път в 17-годишната история на концерта ще прозвучи рок от групата Overhook . " Вярваме, че всеки би трябвало да бъде който желае, стига да не наранява другите ", обявиха те във връзка присъединяване си.

Дебют на сцената на " София прайд " ще направи YVA , която ще излезе дружно с Илияна Георгиева , както и поп звездата Михаела Маринова .

Едно от най-големите имена в българския хип-хоп - Venci Venc`, също ще зарадва публиката с новите си песни. Това ще създадат и две от най-слушаните млади певици - Мила Роберт и Дара Екимова , които за поредна година стават част от събитието в отбрана на човешките права в България.

За да бъде задоволително разнороден музикалният микс, уредниците постоянно канят в програмата си и поп-фолк реализатор. Този път това ще бъде младата изпълнителка Лидия, която е едно от най-актуалните имена в този род.

Публиката ще има опция да чуе последните песни на Ваня Щерева , която неотдавна се завърна към музикалната си кариера. Мнозина евентуално помнят че точно тя стои зад някои от най-красивите текстове в българската поп музика, в това число и тези на Ирина Флорин . Тя самата също ще се качи на сцената на " София прайд ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР