България е готова да задълбочи сътрудничеството си с Босна и

...
България е готова да задълбочи сътрудничеството си с Босна и
Коментари Харесай

Искаме по-широко сътрудничество с Сараево в отбраната и сигурността

България е подготвена да задълбочи съдействието си с Босна и Херцеговина в региона на защитата и сферата на сигурността предвид на евроатлантическата вероятност на Сараево. Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата си на " Дондуков " 2 с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. Страната ни извървя значим път, с цел да усвои високите стандарти на НАТО и можем да споделим опита си, съобщи президентът и акцентира, че България създава азбучник на опциите за обучение, подготовка и образование у нас в областта на сигурността и защитата, от които може да се възползва Босна и Херцеговина.

Българският президент прикани Босна и Херцеговина да резервира импулса за промени изключително в областта на върховенството на закона, в административната промяна, социално-икономическата област. " Важно е да продължим съдействието в областта на правораздаването и вътрешния ред, тъй като единствено със взаимни старания можем да се противопоставим на трансграничната престъпност, религиозната радикализация и тероризма ", съобщи Румен Радев.

Президентът Радев приветства напъните на Босна и Херцеговина за реализиране на прогрес в процеса на европейска интеграция и за приемане на статут на страна-кандидатстваща за пълноправно участие в Европейския съюз. " Надявам се до края на българското европредседателство да получите стремежи отговор. България постави огромни старания да върне във фокуса на Европа европейската вероятност на Западните Балкани, който е един от целите на българското председателство ", съобщи президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР