България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието

...
България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието
Коментари Харесай

Румен Радев пред „Гугъл“ и „Амазон“: Ще насърчим компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал

България е подготвена да насърчи фирмите, които влагат в развиването на човешкия капитал, да разширят своето наличие в страната. Това съобщи президентът Румен Радев който организира срещи с представители на софтуерните колоси „ Амазон “ и „ Google “. Двете компании бяха измежду над 400-те участници в интернационалния бизнес конгрес, който се организира в границите на Инициативата „ Три морета “.

Ежегодно български младежи заемат призови места на интернационалните олимпиади по математика, физика и компютърна филология и страната ни има за цел да развие среда, в която те да осъществят своя гений, уточни президентът. Румен Радев означи и одобряването на България като „ столица” на осведомителните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развиване на новостартиращи компании, което се прави оценка от вложителите.

Представителите на „ Амазон “ и „ Google “ поздравиха българския президент за включването на научната и просветителната съгласуваност към целите на Инициативата „ Три морета “ и показаха интерес към развиване на общи планове. Платформите на „ Гугъл”, употребявани за организацията на отдалечено образование в междинните учебни заведения заради пандемията, към този момент са потвърдили своята деловитост и дават отговор на задачите на Инициативата, показаха от компанията. Дигитализацията на стопанската система постоянно води до добавена стойност и нови работни места, бе очебийно още на срещата. Обща бе и позицията, че без научна и просветителна кохезия в Европа не може да се развива модерна инфраструктура в района, нито да се реализира действително обществено и икономическо доближаване в Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР