България е гласувала против волята на министъра на туризма за

...
България е гласувала против волята на министъра на туризма за
Коментари Харесай

Министърът на туризма е бил против изключването на Русия от Световната организация по туризъм

България е гласувала срещу волята на министъра на туризма за изключването на Русия от Световната организация по туризъм.

На 27 април Световната туристическа организация на Организация на обединените нации (UNWTO) гласоподава за преустановяване на участието на Русия поради войнатав Мадрид на изключително съвещание. Това стана малко откакто Москва заяви, че е решила да напуснеорганизацията.

" Посланието е ясно: дейностите постоянно ще имат последици. Мирът е главно човешко право. Гарантирано за всички. Без изключение ", написа след вота генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили в Туитър.

Повече от две трети от 160-те страни, членуващи в UNWTO поддържаха изключването на Русия, което беше планувано доста преди Москва да разгласи решението си да напусне организацията.

България беше измежду страните подкрепили изключването на Русия от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

По този мотив министърът на туризма Христо Проданов декларира, че не е подкрепял изключването на Русия от организацията, се споделя в известие на Министерството на туризма.

В него е посочено, че взетото и гласувано от представител на българското посолство в Испания решение не е в съгласие с Министерство на туризма.

Освен това министър Христо Проданов с публично писмо, изпратено до министъра на външните работи на България на 11 април е предложил България да гласоподава „ въздържал се “ във връзка с изключването на Руската федерация от СОТ, се споделя в известието на Министерството на туризма.

В него е посочено, че при вземането на решенията в повереното му министерство, Христо Проданов постоянно се е водил от националния интерес и е съблюдавал ползите на туристическия бранш, за който той е виновен като отраслов министър.

В съответния случай Министерство на туризма се е съобразило с позициите на браншовите организации - Националният ръб по туризъм и Българска хотелиерска и ресторантьорска организация , която е била България да гласоподава „ въздържал се “.

България е от страните, които са изключително наранени от близостта до военния спор и без подозрение усложнената геополитическа конюнктура в района генерира както стопански, по този начин и имиджови вреди за конкурентоспособността на туристическия ни бранш, който към момента е в развой на възобновяване от пандемията Covid-19, се показва в мнението на туристическото министерство.

Позицията „ въздържал се “ щеше да събере минимум негативи за страната ни, както във връзка с двустранните и многостранните връзки в региона на туризма, по този начин и във връзка с входящия туристопоток и туристическия бранш, счита Христо Проданов.

Той показва, че това е бранш, който и към този миг е на първа линия при подпомагането на хората, търсещи протекция от войната в Украйна и заслужава позицията му да бъде чута. Това е бранш, за който всеки екскурзиант или посетител на страната ни е значим, без значение от неговата народност, показват от Министерството на туризма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР